Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

25οι ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ- 25th VERETAN (MASTERS ) BALCAN GAMES


























































MASTERS ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ



                                                                                ΗΡΑΚΛΕΙΟ 21-9-2015

ΠΡΟΣ
ΜΜΕ
Αριθμ.  Πρωτ  
ΘΕΜΑ:Δελτίο Τύπου

          25οι ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ (MASTERS) ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ.

Στις 18-19/Σεπτεμβρίου (Παρασκευή-Σάββατο) Διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη οι 25οι Βαλκανικοί  αγώνες Βετεράνων (MASTERS) αθλητών στίβου.
Οι συμμετοχές ήταν απρόβλεπτες μπορώ να πω. Ήταν η πρώτη φορά που και η διοργάνωση από τον ΣΕΒΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , και οι συμμετοχές παίρνουν άριστα. Πιστεύω ότι στον αυξημένο αριθμό συμμετοχών συνέβαλε η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης που είναι στο κέντρο όλων των βαλκανικών χωρών περίπου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΣΕΒΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΚΗΣ Ιούλιο Αμποτ καθώς και σε όλους τους εθελοντές αθλητές και μη που έδωσαν μεγάλη μάχη για να βγεί μια αξιοπρεπής διοργάνωση με τήρηση του προγράμματος για πρώτη φορά στην ώρα του. Φυσικά πάντα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν , αλλά τα περισσότερα έχουν να κάνουν με την ευχέρια που υπάρχει σε χρήματα.
Το πιο μελανό σημείο των αγώνων μπορώ να πώ , ήταν η ποιότητα του ταρτάν που ήταν καμένο-σκληρό σαν πέτρα , με συνέπεια τα καρφιά  αντί να πιάνουν κάτω να γλιστρούν. Μάλιστα είχαμε και ατυχήματα με τραυματισμούς από πτώσεις αθλητών λόγω αυτής της κατάστασης. 
Οι αθλητές που εκπροσωπούσαν τους Βετεράνους της Κρήτης επιστρέφοντας , είχαν στις βαλίτσες τους μια μεγάλη συλλογή από μετάλλια με πρώτη και καλλίτερη την Μαρία Πολομαρκάκη από τα Χανιά.
Η Μαρία σάρωσε τα μετάλλια. Ήταν η πραγματική έκπληξη. Με 3 χρυσά και ένα Χάλκινο. Η Χανιώτισσα αθλήτρια  που τα τελευταία 2 χρόνια  εντάχθηκε στην δύναμη των Βετεράνων της Κρήτης έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα σε καταξιωμένες και έμπειρες αθλήτριες των άλλων χωρών . έδειξε μαχητικότητα και πείσμα για την Ελληνική σημαία.
Ο Γιάννης Λυρατζάκης , που εγώ τον ονομάζω φτερωτό γιατρό, στην κατηγορία των 70 ετών ήταν αέρας στα 100 και 200 μ. Τα 2 χρυσά μετάλλια που βάρυναν πολύ τις αποσκευές του  έδωσαν δύναμη για να συνεχίσει τον Βετερανισμό. Ήταν μάλιστα και η πρώτη φορά που συμμετείχε στα 200 μ και πριν την έναρξη του αγωνίσματος αποφάσισε να μη λάβει μέρος . Μόνο μετά από δική μου προτροπή , έλαβε μέρος και το αποτέλεσμα με δικαίωσε.
Η Αθηνά Βαϊνά , που μετά την συνταξιοδότησή της από την εκπαίδευση έχει δοθεί στον Βετερανισμό με υπερβολικό μπορώ να πω ζήλο , είχε την δική της συγκομιδή από μετάλλια με ένα χρυσό , ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. Φαινόταν περισσότερο στοχευμένη από άλλες διοργανώσεις και με πολύ ζήλο αγωνίστηκε για τα Ελληνικά χρώματα.
Ο Μιχάλης Φρουδάκης , που οι επιδόσεις του θυμίζουν τα εφηβικά του χρόνια , έδωσε μια μεγάλη μάχη κατακτώντας το χρυσό. Είχε πάθος σε όλες του τις βολές και αυτό το πάθος σε συνδιασμό με την προσεγμένη προπόνηση που έκανε και παρά κάποιον μικρό τραυματισμό στον ώμο του , το έφερε στην πρώτη θέση.
Ο Γιώργος Αλέξης που έχει αποκομίσει πολλά χρυσά μετάλλια από τους Βαλκανικούς αγώνες τώρα και 22 χρόνια που συμμετέχει , σαν ιδρυτής του Βετερανισμού στην Κρήτη, αποκόμισε ένα ασημένιο  και  2 χάλκινα. Στα 100 μ. είχε την χειρότερη εκκίνηση όλων των εποχών από κάποια απόσπαση προσοχής που φέρουν ευθύνη οι διοργανωτές, και στα 200 με τραυματισμό στον προσαγωγό που συνέβει στην σκυταλοδρομία , έχασε πάνω στο νήμα από συναθλητή Ελληνα  που είχε αντοχή στην ταχύτητα σαν τετρακοσάρης και το 1 μέτρο που ήταν μπροστά καλύφτηκε τα τελευταία 20 μέτρα. Ελαβε δε μέρος και στην       Βαλκανικη σκυταλοδρομία που παρά το ότι ήταν τραυματισμένος με μπαταρισμένο το πόδι έδωσε την μάχη του για την ομάδα , κερδίζοντας στα 4Χ (800-400-200-100) την 4η θέση.
Ο Γιάννης Ζωγλοπίτης , ο άνεμος των Ελληνικών αποστολών , μετά από περιπέτεια τραυματισμών συμμετείχε στους αγώνες ενισχύοντας την Ελληνική ομάδα, δείχνοντας ότι η συμμετοχή είναι πιο σημαντική από την νίκη, αφού γνώριζε πόσο δύσκολο ήταν να διεκδικήσει το χρυσό που το είχε έτσι κιαλλιώς στο χέρι αν βρισκόταν σε κανονική κατάσταση. Όμως σαν άλλος αρχαίος Σπαρτιάτης έδωσε τον δικό του αγώνα κάτω από την πίεση της μέσης και κατάφερε να αποκομίσει , ένα χρυσό στην σκυταλοδρομία και μια 4η θέση στα 100 μ.
Ο Μανόλης Λιουδάκης , που ήταν ο  μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής των Κρητικών αθλητών ( κατηγορία Μ70) έκανε μια σοβαρή προσπάθεια  και παρά την έλλειψη  τεχνικής (χωρίς παλμό) κατάφερε να πλασαριστή και στον δίσκο και στην σφαίρα στην 4η θέση.
Ο Μάκης Κανίδης , έκανε μια αξιοπρεπή συμμετοχή αλλά  η υπεροχή των άλλων αθλητών από τις Βαλκανικές χώρες δεν του επέτρεψε να παίξει στα μετάλλια.
Ο Χρίστος Κτιστόπουλος  που μας έχει φέρει πολλά μετάλλια στο άλμα τριπλούν , λόγω τραυματισμού του συμμετείχε μόνο στα 200 μ. για να μην επιβαρύνει την μέση με τις ισχυρές πιέσεις του τριπλούν και παρά το ότι δεν είναι το αγώνισμά του. Εδειξε με την συμμετοχή του ότι πάνω απόλα είναι η συμμετοχή μας στους αγώνες για την τιμή της πατρίδας και την δόξα του αθλητισμού.
Ο Μανόλης Πατακός που πλαισιώνει την ομάδα της Κρήτης και η προπονήσεις του γίνονται στο χωριό του με ομοιώματα ακοντίου όπως καλάμια και άλλα,  έδωσε τον δικό του προσωπικό αγώνα μέσα σε πάρα πολλούς έμπειρους και καταξιωμένους πρώην αθλητές ακοντίου, καταφέρνοντας να πλασαριστεί στην 5η θέση.



ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μ55- 100 Μ. 3ος  (Χάλκινο) 13,49΄΄
200 Μ. 3ος  (Χάλκινο) 28,18΄΄
4Χ100 2η θέση (Ασημένιο)  Πανελλήνιο ρεκόρ, 52, 40΄΄

ΒΑΙΝΑ ΑΘΗΝΑ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ W50- 100 Μ. 3η  ( Χάλκινο) 17,66΄΄
ΜΗΚΟΣ 1η (Χρυσό) 3,37 μ.
4Χ100 Μ 2η (Ασημένιο)

ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μ40- 100 Μ 4ος 12,24΄΄
4Χ100 Ιη ( Χρυσό) 47,93΄΄


ΚΑΝΙΔΗΣ : ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μ55 –ΣΦΑΙΡΑ 6ος   9,97 μ. - ΔΙΣΚΟΣ 8ος  27,35 μ.

ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μ45- 200 Μ. 7ος  27,97΄΄

ΛΙΟΥΔΑΚΗΣ : ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μ70- ΔΙΣΚΟΣ 4ος  25,00 μ.
ΣΦΑΙΡΑ 4ος  9,19 μ.

ΛΥΡΑΤΖΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ :ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  Μ65 -100 Μ. 1ος  (Χρυσό ) 14,46΄΄
200 Μ.  1ος ( Χρυσό ) 29,88΄΄

ΠΑΤΑΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ : ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μ50- ΑΚΟΝΤΙΟ 5ος  41,22 μ.

ΠΟΛΟΜΑΡΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ : ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ W45- ΣΦΥΡΑ 1η  (Χρυσό) 27,50 μ.
ΔΙΣΚΟΣ 1η (Χρυσό) 27,53 μ.
ΣΦΑΙΡΑ 1η (Χυσό)  8,86 μ.
ΑΚΟΝΤΙΟ 3η (Χάλκινο) 21,35 μ.

ΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μ50- ΔΙΣΚΟΣ 1ος  (Χρυσό)  43,78 μ.







ΓΙΏΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου