Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Β.Α.Σ. 1


ΙΟΥΛΙΟΣ  Γ. ABBOTT

ΔIΠΛ. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ E. P. F. L.
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 6 - THΛ. 2310 / 835.542-835.543
T.K.546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
e-mail : jabbott@makte.gr


                                                                                    Θεσσαλονίκη, 18/5/2017

Προς: Όλους τους βετεράνους αθλητές στίβου.

ΘΕΜΑ: ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2016 ΣΤΟ NOVI SAD

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι

Ένα από τα μελανότερα σημεία της ιστορίας του Συνδέσμου μας (ίσως το μελανότερο), είναι η εικόνα που παρουσιάσαμε σαν ΣΕΒΑΣΘ αλλά και σαν χώρα κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων του Novi Sad της Σερβίας οι οποίοι διεξήχθησαν από 23 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2016, δηλαδή στην περίοδο της παρούσας Διοίκησης.

Εκπρόσωπος της χώρας μας στο Βαλκανικό Τεχνικό Συμβούλιο ήταν ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΑΣ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κύριο Οδ. Άγρο και από εμένα. Η ΟΕΒΑΣ έκανε ένσταση για κακή συμμετοχή μας στο Τεχνικό Συμβούλιο η οποία φυσικά απορρίφτηκε. Τότε παρακάλεσε η ΟΕΒΑΣ να συμμετάσχει και αυτή σαν παρατηρητής, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει δικαίωμα ομιλίας και ψήφου. Η ΟΕΒΑΣ έκανε δεκτό τον παραπάνω όρο και οι εκπρόσωποί της θα έπαιρναν θέση καθήμενοι στο πλάι της αίθουσας και όχι στα καθίσματα των συμμετεχόντων αντιπροσώπων των Βαλκανικών χωρών.
Σαν εκπρόσωποι της ΟΕΒΑΣ εμφανίσθηκαν η Μ. Συμεωνίδου, ο Μ. Κουτσουδάκης, ο Π. Αγόρου και η πρόεδρος μας κυρία Α. Κυπαρίση. Ο Γενικός Γραμματέας της Βαλκανικής Ομοσπονδίας (BAMA) κύριος Valeriu Rosetnic στην αρχή απαίτησε να συμμετάσχουν μόνον δύο άτομα και όχι τέσσερα. Κατόπιν παρακλήσεων της κυρίας Μ. Συμεωνίδου με την αιτιολογία ότι δεν γνωρίζουν καλά Αγγλικά, υποχώρησε και έγινε δεκτό το αίτημα της ΟΕΒΑΣ να εισέλθουν στην αίθουσα και οι τέσσερεις παρευρισκόμενοι.
Κατά την διάρκεια του Τεχνικού Συμβουλίου (Τ.Σ.), στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε, ο κύριος Μ. Κουτσουδάκης έκανε ένσταση εκ μέρους της ΟΕΒΑΣ για κακή συμμετοχή μας στο Τ.Σ.. Τότε ο κύριος Valeriu Rosetnic σε έξαλλη κατάσταση και σε πολύ άκομψο ύφος και υψώνοντας έντονα την φωνή του, απευθυνόμενος και στους τέσσερεις τους είπε, ότι αν κάποιος από εσάς ξαναβγάλει άχνα, θα σας πετάξω και τους τέσσερεις έξω.
Μετά το τέλος του Τ.Σ. η παρευρισκομένη Γενική Γραμματέας της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας κυρία Elena Karvalio, με δική της πρωτοβουλία, βλέποντας την θλιβερή εικόνα που παρουσίασε στο Τ.Σ. η χώρα μας, θέλησε προς τιμήν της να μεσολαβήσει για να συμβιβάσει τις δύο παρατάξεις δηλαδή τον ΠΑ.ΣΥ.ΔΑΣ και την ΟΕΒΑΣ. Μας κάλεσε σε κοινή σύσκεψη το επόμενο μεσημέρι της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2016.
Πράγματι η σύσκεψη έγινε την προκαθορισμένη ώρα. Στην σύσκεψη παρακάθισαν:
α) όλο το προεδρείο του Τ.Σ., δηλαδή τέσσερα άτομα.
β) από την ΟΕΒΑΣ τα τέσσερα προαναφερθέντα άτομα και
γ) από τον ΠΑ.ΣΥ.ΔΑΣ ο πρόεδρος κύριος Άγρος και εγώ.

Η συζήτηση άρχισε με δική μου ερώτηση προς την πρόεδρό μας κυρία Α. Κυπαρίσση, ρωτώντας την με πια ιδιότητα παρίσταται στην παρούσα σύσκεψη αλλά και στο προηγηθέν χθεσινό Τ.Σ.. Η πρόεδρος κυρία Α. Κυπαρίσση μου απάντησε ότι παρίσταται σαν μεταφράστρια της ΟΕΒΑΣ και όχι σαν πρόεδρος του ΣΕΒΑΣΘ.
Η σύσκεψη κράτησε περίπου 10 λεπτά, διότι η ΟΕΒΑΣ επέμενε ότι αυτή εκπροσωπεί την χώρα μας και όχι ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΑΣ και δεν δεχόταν με τίποτα να συνεργασθεί μαζί μας. Τότε ο Γ.Γ. της ΒΑΜΑ κύριος Valeriu Rosetnic πήρε τον λόγο και τους υπενθύμισε, ότι η χώρα μας η Ελλάδα παραμονές των Βαλκανικών αγώνων δεν είχε εκπρόσωπο και αν δεν έκανε αίτηση να εκπροσωπήσει την χώρα σας ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΑΣ μερικές μέρες πριν την έναρξη των Βαλκανικών Αγώνων, ακόμα η Ελλάδα θα ήταν χωρίς εκπρόσωπο. Τώρα που η χώρα σας έχει εκπρόσωπο ζητάτε να αποπεμφθεί και να πάρετε εσείς την θέση του;;;. Τι πράγματα είναι αυτά;;. Γιατί αρνιόσασταν τόσο καιρό να κάνετε αίτηση;;.
Τότε η κυρία Μ. Συμεωνίδου μάζεψα τα πράγματά της από το τραπέζι της σύσκεψης και σηκώθηκε να φύγει ακολουθούμενη από τους δύο άλλους κυρίους. Η κυρία Κυπαρίσση έμεινα για άλλα περίπου 15 λεπτά συνομιλώντας με την κυρία Καρβάλιο και με όλους τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια αποχώρησε και αυτή.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα παρόντα στο Novi Sad προσκείμενα στην ΟΕΒΑΣ μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, γνωρίζοντας ότι ο κύριος Άγρος και εγώ εκπροσωπούσαμε επισήμως την Ελλάδα με τον ΠΑ.ΣΥ.ΔΑΣ, θα έκαναν ένα τόσο μεγάλο ατόπημα να στείλουν σαν μεταφράστρια την πρόεδρό μας και να διασύρουν διεθνώς την χώρα μας, τον Σύνδεσμό μας και τους εαυτούς τους. Ευτυχώς η πρόεδρός μας δεν μίλησε καθόλου, ήταν σαν να μην υπάρχει στο Τ.Σ.. Το μόνον που έκανε ήταν να κάνει την μεταφράστρια κρατώντας σημειώσεις.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι άτομο του Συνδέσμους μας θα έκανε τον μεταφραστή της ΟΕΒΑΣ, καθήμενο στο πλάι της αίθουσας και μη συμμετέχοντας σε αυτήν.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έγινε ένσταση στους εκπροσώπους της Ελλάδας (Άγρο και Άββοττ) από παρευρισκόμενους Έλληνες, οι οποίοι αρνούνταν λυσσαλέα να αναγνωρίσουν πριν αρχίσουν οι Βαλκανικοί αγώνες του 2016 την παρούσα διοίκηση της ΒΑΜΑ.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ζητήθηκε από Έλληνες σε εκπροσώπους των Βαλκανικών και άλλων χωρών να διαγράψουν τους Έλληνες εκπροσώπους και να πάρουν αυτοί την θέση τους, επειδή αυτοί είχαν το θάρρος να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες και επειδή οι ίδιοι για λόγους τακτικής αρνιόντουσαν να γίνουν μέλη της ΒΑΜΑ..

Εκφράζοντας την μεγάλη μου λύπη για τα προαναφερθέντα

                                                                                                 Με τιμή


                                                                                          Ιούλιος Γ. Άββοττ




                                                                                   Μέλος Δ.Σ. του ΣΕΒΑΣΘ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου